Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
  Традиционални Сабор у славу Светог Григорија Паламе и ове године је литургијски започео у храму Светог Димитрија солунског у манастиру Велика Ремета.
Архијерејскoм литургијом је у недељу 20. марта 2022. године началствовао Епископ сремски Господин ВАСИЛИЈЕ уз саслужење протојереја Николе Деспота пароха старопазовачког, јереја Богољуба Миловановића пароха инђијског, јеромонаха Кирила, сабрата манастира Велике Ремете и епархијског ђакона Горана Власца.
За певницом су били надахнути појци Карловачке богословије Свети Арсеније Сремац.
Великореметски храм је био мали да прими све вернике који су по веома лепом времену дошли да присуством својим увеличају овај празник.
После свете тајне Причешћа народу се обратио Епископ Василије и упутио Богом надахнуте поруке у ове тешке дане и тешка времена.
На крају своје беседе Владика Василије је позвао присутан народ да се окупи 15.маја у Сремским Карловцима када ће се у овом нашем центру српске  духовности наћи наш Патријарх, Митрополити и сви Епископи на Сабору и обележавању 100 година од уједињења СПЦ.
После беседе, пререзани су славски дарови. Као и увек добар домаћин Архимандрит СТЕФАН,игуман ове древне светиње са својим братством,сестринством, вредним сестрама мироносицама и старим кумовима приредио је трпезу љубави за сав присутни народ.
текст и фотографије: Крсто Калинић

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла