Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Слава Свети Стефан и имендан архимандрита игумана Стефана

Његово Преосвештенство Епископ сремски Василије служио је Свету Литургију на дан Светог Стефана у Великој Ремети. У препуној цркви торжествено је обележен дан великог мученика и страдалника за Христа, архиђакона Стефана. Епископу сремском Василију саслуживали су протојереј-ставрофор Душан Н. Петровић, ректор Карловачке богословије у пензији, јеромонах Максим  и ђакон Дарко Кончаревић, професор Карловачке Богословије. Одговарао је хор Деспот Стефан Лазаревић из Београда.

Након Свете Литургије пререзан је славски колач и припремељена трпеза љубави.

Епископ сремски Василије честитао је имендан архимандриту Стефану, старешини манастира. чији је ово имендан који је као и сваки пут био домаћин за све који су се сабрали у манастиру Велика Ремета.

 

Манастир Свете Петке у Беркасову

Епископ сремски Василије на празник свете мученице Анисије служио Литургију и честитао имендан мати Анисије

У недељу после Божића, на празник свете мученице Анисије, епископ Василије је служио Литургију и пресекао колач у манастиру Свете Петке у Беркасову код Шида, поводом имендана игуманије мати Анисије Саслуживали су му архимандрит Гаврило, духовник манастира и ђакон Слободан Вујасиновић.

 

 

Зорица Зец


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла