Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
Празник Ваведења Пресвете Богородице торжественом Литургијом којом је началствовао јеромонах Варнава, прослављен је 4. децембра 2020. г. у манастиру Светих Козме и Дамјана у Раковцу.
О самом догађају када се Пресветој Деви Марији навршило три године од рођења, и када су је довели родитељи њени свети, Јоаким и Ана, из Назарета у Јерусалим, да је предаду Богу на службу према ранијем обећању своме, казивао је отац Варнава у празничној проповеди.

Благоверни народ еј отац Варнава, духовник манастира Раковца, позвао да се окупљају око наше Свете Цркве, да се што чешће исповедају и причешћују, и да не дозволимо никоме да нас од тога од одвраћа.

Игуманија мати Гаврила са сестринством и верним народом одговарала еј на Литургији. Празнична радост се наставила богоугодним разговорима за скромном трпезом уз чај, кафу, колачић, већ како то овде бива после сваког литургијског сабрања

Света Литургија се радним даном служи у 5.30, суботом у 7 часова а недељом и празником у 8 часова.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла