Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

На дан Васкрсења Христовог, у недељу 1. маја Лета Господњег  2016,  у Световаведњском манастиру у Сремским Карловцима прослављен је Господ Бог наш,  Који је светлошћу Васкрсења Свога просветлио сву васељену и сав род српски. радовала се васељена и сви православни народи у њој.


Благодатњи огањ стигао је у Велику суботу у Сремске Карловце, обасјао овај сремски град и све цркве и манастире Срема и Фрушке горе. Беше радост уочи самог Васкрсења Христовог у манастиру неизмерива.
 
Настојатељ Световаведењског манастира, протосинђел Клеопа је уз братију свештенике, началствовао Васкршњом литургијом. Празник над празницима; дан када како каже Преподобни Јустин Ћелијски  „Васкрсењем Својим Господ је из пакла извео род људски и узнео у Рај. Господ је из смрти ишчупао род људски и узнео га у Бесмртност…“ ; дан за памћење у Световаведењаком манастиру!
Једним устима су се изговарале молитве и појало се у славу Васкрсења Господњег.
Причасника за Васкрс, било је не зна им се број.
Слушала се са пажњом Васкршња посланица.
 
После литургијског сабрања настојатељ манастира са верним народом кликтао је Васкрсењу Господњем „Христос Васкрсе! Ваистину Васкрсе!“ и сви поздрави и честитања у  Световаведењском манастиру  сусретоше се са истим поздравима из свих делова света, придодаше светло и сведочанство вере и Васкрсења Господњег.

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла