Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Наша мајка Црква, странствујућа у овоме свету, увек је била у току са научним и технолошким достигнућима, старајући се о спасењу душе и давајући свему смисао сагледан очима вере и живог односа људских душа са својим Творцем – Господом и Богом нашим.

Још један у низу битних корака ка технолошком напредовању за Цркву Божију и Епархију сремску учињен је 21. јануара 2021. лета Господњег. Након дочека у 10 часова Епископа сремског од стране свештенства и вернога народа у храму Светог оца Николаја у Пећинцима – Архијерејско намесништво пећиначко, доксологије Епископу сремском, као и литије до парохијске сале у наведеном месту, одржан је радни састанак Његовог Преосвештенства Г. Г. Василија Епископа сремског са свим Архијерејским намесницима Епархије сремске и њиховим делегацијама, г. Зораном Товаровићем из програмерске фирме „Лав“ из Кленка и програмерима који већ дужи период сарађују са Епархијом сремском.

Тема састанка била је „Увођење електронског пословања у Епархији сремској. Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Г. Василије одржао је након молитве уводну беседу у којој је поздравио све присутне и говорио о значају увођења електронског пословања у раду Епархије, црквених Општина и Управа парохија, као и о значају истог за мисионарску делатност Цркве.

Након обраћања Епископа, присутнима се обратио Архијерејски намесник пећиначки јереј Бојан Мијановић, парох пећиначки, такође говоривши о значају увођења електронског пословања, представивши присутнима позитивне стране електронског пословања и наводивши конкретне примере.

После обраћања Архијерејског намесника пећиначког, присутнима је представљен  нови програм за електронско пословање у Епархији сремској од стране г. Зорана Товаровића из програмерске фирме „Лав“ из Кленка. У наставку је одговарано на питања присутних о безбедности система и података који се чувају у њему, као и о могућности каснијег повезивања представљеног система са банковним системом.

По завршетку састанка, одржана је трпеза љубави у сали парохијског дома у Пећинцима, захваљујући труду свештенства Архијерејског намесништва пећиначког на челу са оцем Бојаном Мијановићем, свештеничких супруга и многобројног верног народа из Пећинаца и околине.

приредио:

јереј Слободан Мицић

прив. парох обрешки


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла