Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У финалу међународног такмичења „Slovenian Case Challenge 2017.“, у Љубљани, поред тимова из Словеније и Јужне Кореје, пласирала  су се и два тима из Србије. Тимове су чинили ученици и студенти вероучитеља Милоша Јефтића, који им је био ментор на такмичењу.

А тим Србије је освојио 2. место (500 евра), а Б тим ушао у ужи избор!

У А тиму Србије су били: Ненад Стојаковић (студент 4. године Економског факултета у Суботици), коме сам предавао од 6. разреда основне школе, Јован Савић (студент 4. године Правног факултета у Новом Саду), коме сам предаво од 1. разреда средње школе и Емилија Бастајић, ученица 3. разреда ТШ “Миленко Веркић Неша”, Пећинци, која је била намлађа на такмичењу, пошто је такмичење организовано за студенте, постдипломце и докторанте. Јована и Ненада сам водио на слично такмичење када су били Емилијиних година, и остварили смо исти успех (2. место, шк. 2012/13. године).

Осим 2. места на такмичењу из пословне економије, склопили смо и пријатељство са Средњом фризерском школом, у Љубљани, која нам је била домаћин за време боравка у Словенији. Потписали смо договор о сарадњи школа (у име наше школе договор је потписала директорица мр. Споменка Ракић), а исти споразум је потписан и са Средњом трговачком школом у Љубљани. У делегацији ТШ „Миленко Веркић Неша“ су били још и професори Грујић Карађорђе и Јованчић Биљана, којој сам, такође, био вероучитељ пре 10 година.

За време кратког, радног боравка у Словенији, били смо и на пријему код градоначелника Љубљане, г. Зорана Јанковића, и учестовали на св. Архијерејској Литургији на којој је началствовао Његово Високопреосвештенство, Митрополит загребачко-љубљански, Господин Порфирије (Перић).

 

  1. година је била пуна разноврсних дешавања, рекао је вероучитељ Милош Јефтић, Освојена је једна светска, једна међународна, једна регионална и једна републичка награда… Били смо код Председника Србије, Председника САНУ, ЊКВ Краља Александра 2, градоначелника Љубљане… Објављено је више од 60 чланака у разним медијиманашем раду… Учестовао сам на међународном симпозијуму на БФ СПЦ… Учествовао сам у раду жирија за избор најбољег ђака Срема, у радионици Владе Србије, скупу Владе Војводине, и био са ученицима на великом православном сабору у Сремским Карловцима… Моји ученици су волонтирали на међународном филмском фестивалу у септембру и новембру… А бли смо и у ЕY, КПМГ, ФОН и Амбасади Србије у Словенији…

На крају, захваљујемо се нашим домаћинима, Средњој фризерској школи у Љубљани на гостопримству и смештају, и општинама Пећинци и Рума које су покриле путне трошкове.

На сликама смо са нашим домаћинима у средњој фризерској школи: Станком Платишом Погачник (координатор), Споменком Ракић, Јованчић Биљаном, и директорицом средње фризерске школе у Љубљани, Сашом Хити. На четвртој слици смо у средњој техничкој школи у Љубљани, а на последњој слици са Митрополитом загребачко-љубљански др. Порфиријем Перићем, амбасадором Србије у Словенији Њеном екселенцијом Зораном Влатковић и Иваном Јакшић Матовић, дипломатским конзулом Србије у Словенији.

 


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла