Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Ученици ОШ „Вук Караџић“ у Сурчину у пратњи са својим вероучитељем Николом Ерцегом у суботу 5. октобра били су угошћени у три фрушкогорска манастира – Гргетегу, Великој Ремети и Крушедолу. У манастиру Великој Ремети домаћин Архимандрит Стефан се потрудио да ова посета Фрушкогорској Светињи буде испуњена веома лепим утисцима, духовним разговорима и богатом духовном литературом. У суботу је организовано ходочашће од Велике Ремете до манастира Гргетег у пратњи са вероучитељем Николом Ерцегом, где су ученици имали прилику да се упознају и са овом Фрушкогорском Светињом.

Поред ових Светиња поклоничко путовање смо наставили и до манастира Крушедол, где су ђаци понели веома лепе утиске о овој Светињи. Ученици су отпевали Тропар Светој Мајки Ангелини, као и песмицу посвећену Светој Мајки Ангелини, и поклонили су се и целивали Њене Свете Мошти.

Том приликом упознали су се са историјом српских светиња на Фрушкој Гори и историјом и значајем свете породице Бранковића, али и били у прилици да се поклоне и целивају мошти Светог владике Максима, Светог Стефана и Јована и Свете мати Ангелине. Такође, поклонили су се и целивали копију иконе Пресвете Богородице Тројеручице и чудотворне иконе Богородице Великореметске.

                                                                     Вероучитељ Никола Ерцег


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла