Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

     Светосавска прослава у Храму „Преноса моштију Светог оца Николаја“

                                                                  Стари Бановци

   Дана 27.01.2022. служена је Света Литургија, певана је химна, а деца основне школе „Слободан Савковић“, изговарали су стихове српском светитељу и просветитељу Сави. Овај велики дан, дан Светог Саве, празник највећег српског лика, који се слави почетком календарске године, спаја српско школство са вером у Васкрслог Христа, коју смо наследили од наших предака. Кроз личност овог Светитеља, биће нашег народа најјасније препознаје свој циљ ка Царству небеском. Циљу, као тежњи, која би нас учинила, и која нас чини бољим.

Долазак наставника и учитеља на Свету Литургију, потврђује да се крећемо ка јединству и неопходном заједничарењу за које се Свети Сава толико залагао. По завршетку Литургије и резања славских колача, изабрали смо светосавске кумове за следећу годину, а нарочита радост је   било слушати рецитације седамдесеторо деце , као и две групе старијих ћака који су певали песме са својим вероучитељем. Свештеници, Александар Цвитановић и Слађан Видаковић, заједно са кумовима, поделили су деци поклоне.

Вероучитељ, Дарко Зубовић

 

 

 

 

 

 


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла