Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
Припремајући се за најрадоснији хришћански празник Васкрсење Христово, верни су са манастирском обитељи  украсили Дом Божји.
Већ на уласку у манастирску порту огледа се међу разнобојним цвећем љубав и брига верних, а у цркви се могу препознати руке наших Мироносица које су брижљиво припремиле цркву за долазак Васкрслог Господа.
Небројено чељади је испунило испунило манастирску цркву у све васкршње дане, дисало са њом и живело са њом.
Какав мир и каква радост у Световаведењском манастиру.
Савршавајући ову прву недељу по Васкрсу, у суботу 4. маја 2019. године, божанску Литургију одслужио је настојатељ отац Клеопа у молитвеном присуству оца Душка Масларића.
За певницом су били карловачки богослови.
Слово оца Клеопе после Свете Литургије

„Драга браћо и сестре,

 нека је на здравље и спасење данашња Света Литургија.

Сваки пут када дођете у свети храм и када учествујемо у светој Литургији, ми се сусрећемо са Васкрслим Христом.
Наш долазак у храм је хитање ка Гробу да се и ми попут Светих мироносица и апостола, сусретнемо са Њим.
Јер, онај који долази у храм, ко се причешћује Светим тајнама Господа Исуса Христа, сваки пут Њега сусреће и добија онај мир који само Он може дати.
Прославили смо празник Светог Васкрсења Христовог. Ова прва седмица после празника Пасхе привела се до свог свршетка, сутра је недеља антипасхе, Недеља Томина, али оно што је најважније, јесте, да у срцима нашим, у животу, у породицама нашим, у манастирским обитељима, увек и непрестано сија светлост Васкрсења и светлост празновање Гроба.
Васкрсење Христово је нада и снага наша, облога и помоћ болесницима.
Васкрсење Христово је снага немоћнима и онима који су у подвизима.
Васкрсење Христово је радост наших породица и свих оних који носе тај свети дан у срцима својим.
Ми смо у нашој светој обитељи онако како нам је Бог дао и како смо се потрудили прославили свети празник Господа нашег Исуса Христа, торжествено и величанствено.
И, само Богу можемо захвалити на предивним духовним даровима које смо добили током Великог поста, током Страсне седмице, током свих празника Васкрса, и које ћемо добити ако Бог да наредних дана прослављајући Христа Васкрслог и исповедајући са Апостолом
Томом да је он истинити Бог и Господ мој који је Светим Мироносицама које су пронашле Његов празан Гроб, даровао мир…“

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла