Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Патријаршијска винарија Сремски Карловци прославила славу виноградара и светитеља и заштитника Светог Трифуна

Славски колач пререзао је протојереј Јован Милановић, старешина Саборног сремско-карловачког храма.
Управнику Патријаршијске винарије г. Лазару Маринковићу и запосленима отац Јован је пожелео срећну славу и казао да како се радујемо  Светом Трифуну сваке године треба да се радујемо једни другима непрестано.
Свима који се труде и раде и чине да наша Црква као чокот многородни  доноси многе и разне плодове, нека заступник пред лицем Господњим, светитељ Трифун да снаге, воље, љубави да у свему остваре свој план и програм. Орезивање винограда обављено је уочи Светог Трифуна.
Патријаршијска винарија послује у оквиру Патријаршијског Управног одбора Српске Православне Цркве (директор протојереј-ставрофор Стојадин Павловић)
***
Патријаршијиски подруми у Сремским Карловцима су настављачи и баштиници знања и умећа прављења вина које је неговано вековима. Подруми се налазе у Старом двору, а виногради се налазе у околини фрушкогорског места. Данас Патријаршијски виногради располажу са три хектара засада у пуном роду, три и по хектара младих винограда,чији се род се очекује током 2017/2018. године; током ове године се Патријаршијска винарија припрема за засад хектар и по винограда, и 2017. још један хектар. Свеукупна површина винограда биће око десет хектара. Прошле године је капацитет поизводње вина био 25000 литара са тенденцијом је да се производња вина повећа.
Патријаршијски подруми чувају, као и некада давно, врхунска вина: Патријаршијско црно, Патријаршијско бело, а ту су и дезертна вина од којих је свакако најпознатији бермет. Вино се производи и за богослужбене сврхе, као евхаристијски дар, јер од свих дела људских руку за настанак хлеба и вина треба уложити највише труда.
Зорица Зец

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла