Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
На сам дан празника Светог Саве, првог српског архиепископа и просветитеља, мештани Бусија, са својим свештенством и дивном дечицом, дочекали су и достојанствено прославили овај диван празник, који је по свему величанствен и посебан за наш народ.
Од самог јутра наши дивни парохијани су испунили сводове храма и присуствовали светом евхаристијском сабрању којим је началствовао високопречасни протојереј отац Мићо Ристић, настојатељ велелепног храма Светих равноапостолних Ћирила и Методија, уз саслужење сабрата пречасног јереја оца Николе Ерцега.
У току свете Литургије, пререзан је славски колач, реализован Светосавски програм и  подељени су пакетићи нашој дечици.
Кумови овогодишњег Савиндана, били су припадници удружења ветерана  „Црвене беретке“на челу са својим председником господином Жиком Ивановићем и секретаром господином Зораном Мишковићем, који су припремили славске дарове и прикладне пакетиће.
Њима изражавамо нашу благодарност, за сву показану љубав и доброту према нашој црквеној општини.
Посебна радост наше мале заједнице било је резање славског колача и присуствовање свечаној академији која је први пут реализована у нашој школи.
Чином благосиљања славских дарова и резањем славског колача началствовао је прота Мићо Ристић који је уз протојереја-ставрофора Милорада Нишкића, благословом Отачаственог Архијереја и Оца – Епископа Василија, био један од градитеља школе, њему је саслуживао сабрат и вероучитељ у овој школи отац Никола Ерцег.
По завршетку свечаног обреда, а на самом почетку академије, свима присутнима се обратио прота Мићо, нагласивши значај Светог Саве, поготово у институцији школства, али и читаве државне структуре, док је јереј Никола Ерцег, прочитао посланицу Његовог Преосвештенства
Епископа сремског Господина Господина Василија.
Изражавамо нашу велику благодарност деци, родитељима, вероучитељима, наставницима и свим парохијанима.
Слава Господу Исусу Христу и Светом оцу Сави, утемељивачу наше Цркве, државе, просвете и културе.

Чтец Милош Ђак


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла