Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У среду 22. јуна 2016. године  мошти Свете мајке Ангелине стигле су у Стару Пазову у храм Покрова Пресвете Богородице. Око 17.30 часова Свете мошти дочекане су у Његошевој улици.

Велики број деце и  КУД „Бранко Радичевић“ са великом радошћу дочекали су Свете мошти.

Након уласка у Свети храм прочитан је Акатист Светој мати Ангелини,а читали су протојереј- ставрофор Миле Јокић, протонамесник Ђорђе Ковљен и јереј Александар Класнетић. После прочитаног Акатиста проповед је одржао протојереј- ставрофор Божо Совиљ.

Верни народ се поклонио и целивао Свете мошти са дубоком побожношћу и скрушеношћу.

У четвртак и петак служена је Света Литургија и читан је Акатист Светој мати Ангелини, а у петак 24.јуна у 17.15 часова Свете мошти испраћене су у храм Светог пророка Илије.

У 17.30 часова Свете мошти дочекане су у Светосвској улици и у торжественој литији ношене су до храма Светог пророка Илије. Велика је била радост видећи верни народ како молитвено иде у литији, а десет девојчица су своју љубав и поштовање према Светим моштима исказале тако што су пут посипале латицама ружа све до уласка у Свети храм. На уласку у храм Дечији хор Светосвског звонца отпевао је песму мајке Ангелине и Свете мошти су унете у храм. Акатист Светој мати Ангелини читали су протојереј – ставрофор Миле Јокић заједно са присутним свештеницима. Протојереј – ставрофор Александар Цвитановић је одржао надахнуту беседу, а потом је верни народ молитвено прилазио и целивао Свете мошти.

У суботу 25.јуна 2016. године служена је Света Литургија и читан је Акатист Светој мати Ангелини.

У недељу 26.јуна 2016. године служена је Света Литургија, а у 15.00 часова уз присуство верног народа Свете мошти  испраћене су у Нове Бановце где ће бити дочекане на локацији намењеној за изградњу храма који је њој посвећен.

                                                                     Вероучитељи

                                                       Мирјана Јунгић и Марија Кресоја


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла