Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

„Ја сам хљеб живота: који мени долази неће огладњети,и који у мене вјерује неће никад ожедњети.“ (Јн. 6,35)

„Исповедајте се Господу, јер је добар, јер је до века милост Његова.“ (Пс. 117,1)

У петак четврте седмице Поста , а дана 20.марта 2015.године у Прхову је служена Света Литургија Пређеосвећених Дарова. Служили су протојереј Кристо Алексић, јереј Никола Деспот,јереј Александар Маџаревић, ђакони Слободан Вујасиновић и Дарко Кончаревић.  Свештенству и вероучитељима исповедник је био протојереј-ставрофор Божо Совиљ,који је пренео благослов нашег душеводитеља и душепазитеља Епископа сремског Г. Господина Василија. После Чина Свете тајне исповести почела је Света Литургија,а појањем су украсили ову службу за то одређени свештеници и вероучитељи. За причешће су се спремила сва деца из овог малог села, поучени од свог вероучитеља ђакона Јована Стегњаића. Отац Божо је у беседи подсетио на старе,али и нове,актуелне проблеме код православних Срба, а посебно код омладине.

Свештеници и вероучитељи су после Литургије отишли у ресторан у Пећинцима, за трпезу љубави коју је спремио домаћин овог сабрања јереј Ђурђе Чулић.

У светом храму  Архијерејски намесник старопазовачки протојереј-ставрофор Миле Јокић душебрижљиво је водио рачуна како о поретку Свете Литургије тако и о приступању Светој тајни исповести и Причешћа. За трпезом љубави као најпозванији домаћин Намесништва прота Миле захвалио се Богу на дару,Надлежном Архијереју на благослову,исповеднику на труду, свом свештенству и вероучитељима на одзиву уз поучну пригодну беседу.

Ђакон Дарко Кончаревић је читао текст о дехристијанизацији у свету и у српском народу, и тиме скренуо пажњу на проблеме са којим се сусрећу хришћани широм света.

Велику захвалност исказујемо оцу Ђурђу за трпезу коју је организовао за телесно укрепљење, а сви заједно радујемо се предстојећем Празнику над празницима, Васкрсењу Христовом.

Вероучитељ Светогор Сандић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла