Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У четвртак, 15. 04. 2021. године, са почетком у 18 часова, вршена је Света Тајна Јелеосвећења у храму Преноса моштију Светог оца Николаја. Шест свештеника намесништа Старопазовачког: протојереј Витомир Васић, протојереј Миодраг Лујић, протојереј Ђорђе Ковљен, јереј Бранислав Џомбић, јереј Слађан Видаковић, јереј Милан Лукић, као и ђакон Светогор Сандић, са архијерејским намесником Зораном Јовићем, изговарали су  за верни народ старобановачки, молитве, помазујући их уљем кроз које делује Божија благодат. Свештеници су имали помоћ вероучитеља и богослова: Димитрија Милановића, Илије Алексића, Душана Тишме, Луке Видаковића, као и Вероучитеља у школи Старих Бановаца- Дарка Зубовића.

Сам догађај Светог обреда, који се одвија у време када се човечанство суочава са проблемом који у својој основи носи болест, помешану са негативним интернет и медијским ресурсима, који врло често уносе међу народ додатан страх и збуњеност, различитим теоријама завера и информацијама које претендују да се покажу као истина, као и увек показала се очувана истинита основа Цркве. Народ који се окупио на овом светом месту, одисао је поверењем, надом и расположењем, јер; толико пута смо  последњих векова, поновили једну причу, причу Светог Христовог Јеванђеља, која је увек иста и толико истинита и јасна,  а овој брзоплетној данашњици  супротна, а човеку чврст ослонац.

Након помазивања верника Светим миром, наш архијерејски намесник Зоран Јовић  благословио је свештенику Браниславу Џомбићу да одржи кратку беседу о значају учешћа верног народа у Светим Тајнама Цркве. Старешина храма протојереј Александар Цвитановић и јереј Слађан Видаковић, позвали су верни народ на Литургију пређеосвећених дарова која се служила сутрадан у истом храму, храму Преноса моштију Светог оца Николаја.

 Вероучитељ Дарко Зубовић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла