Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Поводом празника иконе Пресвете Богородице Страдалне чија се реплика  налази у храму, крећући се у сусрет  празнику Успења Пресвете Богородице, у храму Св. Василија Острошког- Нови Бановци, служили су Свету Тајну Јелеосвећења, парох и старешина храма Бранислав Џомбић са својом браћом свештеницима, Александром Маџаревићем и Александром Класнетићем. Верни народ који је активан у литургијском животу ове заједнице, у миру и са радошћу молитвеног расположења, присуствовао је овој Светој Тајни. Након обреда парох Александар Маџаревић одржао је беседу која је верном народу, још један пут, приближила радосну и опомињућу стварност Светог Јеванђеља.

Отац Александар се осврнуо на питања и проблеме данашњег човека, који је готово неиздрживо притиснут логиком палог света, света без Бога, или оног света који га је спознао, а потом гурнуо у прикрајак. Таква  духовна стварност рефлектује се на човека, и бива узрок многим болестима које смо упознали и које ћемо нажалост упознати, ако се не окренемо истинском извору светлости и доброте, Господу нашем Исусу Христу. Управо Света Тајна Јелеосвећења, поред осталих Светих Тајни Цркве, катихезом Јеванђеља, коју прихвата ум човека као спознање истине, уз освећење материје, уља и брашна, чини тај јединствен склад, складом здравља и тела и духа.

Вероучитељ, Дарко Зубовић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла