Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
Свештеник Никола Ерцег актом Преосвећеног владике Василија постављен за пароха друге парохије при цркви у насељу Шангају

Старешина велелепне богомоље чији је заштитник Свети Јован Шангајски, отац Дарко Кончаревић, началствовао је у недељу 17 јануара 2021. године торжественом Литургијом.

Зимска идила у батајничком насељу Шангају, а у цркви топло око срца, јер се служи служба Богу. Изображени ликови Светог Јована Шангајског и поред њега Светог Владике Николаја Охридског и Жичког и са њима сви Божји угодници са иконостаса смотре на верни народ.

Певницом је руководила вероучитељ Драгана Кончаревић. Пред умилним гласовима верног народа пламен у кандилима се у ритму мелодије повијао, разгарао баш као и жарка молитва произнета од стране свештенства – старешине Цркве оца Дарка Кончаревића и новог пароха друге парохије, оца Николе Ерцега.
После свете Литургије кратком беседом се обратио отац Дарко Кончаревић казујући да се мора много мисионарити да се млади свет приведе Богу и Цркви, да живи по јеванђељским начелима, насупрот свему што се данас нуди у савременом свету, а што је супротно хришћанским вредностима.
Отац Дарко је представио новог сабрата цркве Светог Јована Шангајског, оца Николи Ерцега којем је био професор у Карловачкој богословији.
Лепо је видети професора и ученика на истом Божјем задатку.
После кратког дружења у самој цркви са парохијанима, агапе је настављена у канцеларији где је богоугодни разговор о Светом Јовану Шангајском, о његовим чудесним исцелењима болних, о јављању вернима који га призову молитвом, учинио велику радост парохијанима.
Сваког петка у 17 часова се служи Акатист Светом Јовану Шангајском док се суботом у исто време служи Акатист Светом Серафиму Саровском.
Недељом и празником света Литургија служи се у 9 часова.

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла