Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

 У 33. недељу по Духовима, на празник Часних верига Светог апостола Петра, 29. јануара
по новом, а 16. јануара по старом календару, у храму Преноса моштију Светог Оца Николаја у Адашевцима служена је Света Литургија, на којој се од својих парохијана опростио досадашњи парох адашевачки јереј Маринко Стикић, а себе представио нови парох у Адашевцима, јереј Лазар Павић. Светој Литургији је началствовао високопречасни протојереј-ставрофор Радомир Мишић, православни архијерејски намесник шидски. Високопречасном проти су саслуживали: Високопречасни протојереј-ставрофор Миле Јокић, умировљени православни архијерејски намесник старопазовачки и часни јереји Маринко Стикић и Лазар Павић, док су Светој Литургији молитвено присуствовали пречасни протојереј Војин Арсеновић, умировљени парох путиначки и јереј Гостимир Душанић, парох илиначки. За певницом су појали деца, ученици Основне школе ,,Вук Караџић“и жене из Адашеваца, који и иначе поју у храму на богослужењима.

На Светој Литургији је било присутно више од три стотине верника, како из Адашеваца, тако и из суседних места. Одељак из Прве посланице Тимотеју Светог апостола Павла прочитао је катихета г. Милорад Марковић, док је зачало из Јеванђеља по Луки прочитао високопречасни прота Миле Јокић.
Након Свете Литургије високопречасни протојереј-ставрофор о. Радомир Мишић је одржао пригодну беседу, у којој је похвалио досадашњи рад и труд о. Маринка и захвалио му се на свему што је учинио као парох у Адашевцима у протеклих седам година, уједно представивши верном народу у Адашевцима њиховог новог пароха, о. Лазара.
Високопречасни прота Миле прочитао је одлуке Његовог Преосвештенства Епископа сремског Г. Василија којима разрешава дужности пароха адашевачког јереја Маринка Стикића и у исту уводи јереја Лазара Павића. Након оца Милета присутном верном народу се обратио и отац Лазар, новопостављени парох у Адашевцима, замоливши све да се моле са њим и за њега, по апостолској препоруци, како би им био добар пастир. После о. Лазара беседу је одржао и пречасни  прота Војин Арсеновић.

Посебно дирљиво било је обраћање о. Маринку у име парохијана, које је написао вероучитељ Ненад Србљанин, а произнео га вероучитељ Милорад Марковић. У обраћању је у кратким цртама изложен читав живот оца Маринка на парохији у Адашевцима током протеклих година, што је међу верним народом изазвало снажан излив емоција.
На самом крају се верном народу лично обратио и отац Маринко, захваливши се за све ове године  пружене љубави коју су парохијани несебично давали.

Своје даље службовање о. Маринко Стикић ће наставити у храму Светог Јована Шангајског, у батајничком насељу Шангај.

Вероучитељ Ненад Србљанин


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла