Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Сведочанство о истинској, непролазној и делатној љубави које Бог дарује свету кроз историју спасења људскога рода, крунисано је у самом овоземаљском животу Господа нашега Исуса Христа, а предато и посведочено кроз благодатно деловање Господњих апостола и ученика – све до наших дана. Дело које сведочи и нама данас о таквој богочовечанској љубави је Света Архијерејска Литургија и молитвено празновање ученика Христовог и Апостола љубави – Светог Јована Богослова.

Освећењем обновљеног храма и Светом Архијерејском Литургијом, која је служена у Сремским Михаљевцима у храму посвећеном Светом Јовану Богослову са почетком у 9:30 часова, началствовало је Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Г. Василије уз саслуживање протојереја – ставрофора Милета Јокића, Архијерејског намесника старопазовачког и пароха бусијског, Архијерејског намесника пећиначког јереја Бојана Мијановића, пароха пећиначког, протонамесника Ратка Нонковића, пароха вашчанског, јереја Ђурђа Чулића, пароха прховачког и сремскомихаљевачког и ђакона Горана Власца.

За певницом лепоти богослужења допринели су својим појањем јереј Предраг Михајловић, парох купински, јереј Милан Главашевић, парох попиначки и сибачки, професор карловачке Богословије господин Јован Стојановић, као и Светом храму присутно свештенство Архијерејског намесништва пећиначког и верни народ.

У току Свете Архијерејске Литургије, јереј Ђурђе Чулић, парох прховачки и сремскомихаљевачки, произведен је и одликован у чин протојереја.

На крају Свете Архијерејске Литургије, Архипастирску беседу и речи духовне утехе одржало је Његово преосвештенство, Епископ сремски, Г. Г. Василије, говоривши о значају следбеника Христовог – Јована Богослова као и о минулим данима и искушењима за све верне у време вандредног стања. Затим је уследило освећење славских колача и жита, литија око Светог храма као и помен пострадалима из Сремских Михаљеваца.

Трпеза љубави служена је у просторији ловачког дома у Сремским Михаљевцима захваљујући љубави и труду домаћина – пароха и његове породице, црквених кумова и вернога народа. У току трпезе љубави, пригодним говорима су се обратили протојереј Ђурђе Чулић, парох прховачки и сремскомихаљевачки и Архијерејски намесник пећиначки, јереј Бојан Мијановић, парох у Пећинцима.

 

Приредио:

јереј Слободан Мицић

прив. парох обрешки


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла