Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У недељу Сиропусну , или Праштања,а на дан Светог Симеона Мироточивог,  26.фебруара, у храму Свете Тројице , у Новој Пазови, Свету архијерејску Литургију је служио Епископ сремски Господин Василије. Саслуживали су протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки, из Нове Пазове, протојереј-ставрофор Винко Мишановић из Руме, јереји Сава Мишановић и Предраг Антонијевић из Нове Пазове, протођакон Слободан Вујасиновић из Сремских Карловаца, и ђакон Светогор Сандић из Нове Пазове. Умилним гласовима појали су чланови хора „Свети владика Николај Српски“ из Нове Пазове, на челу са проф. музике Тамаром Пајдић. Пре Свете архијерејске Литургије, Епископ сремски Господин Василије осветио је фрескопис који краси унутрашњост храма Свете Тројице. Верни народ се у великом броју окупио у овом храму, и сјединио се са Васкрслим Христом у Светој Чаши.

Епископ сремски Господин Василије беседио је о прочитаном јеванђељу,као и  о припреми за пост, али и о Светом Симеону Мироточивом, родоначелнику лозе Немањића.

У црквеној сали при храму Свете Тројице приређена је трпеза љубави , а велика захвалност је исказана господину Видоју Микавици и господину Милуну Јовановићу, али многим другим дародавцима који помажу свете храмове годинама уназад.

ђакон Светогор Сандић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла