Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

На дан празника Светог Нектарија Егинског, 22. новембра 2015. године у храму Благовештења Пресвете Богородице у Крњешевцима служена је Света Архијерејска Литургија којом је началствовао Епископ сремски Господин Василије, уз саслужење Архијерејског намесника Земунског протојереја-ставрофора Слободана Радојчића, протојереја-ставрофора Милете Матовића панзионисаног свештеника из Угриноваца, затим јереја Миће Ристића пароха бусијског, Страхиње Голијана пароха сурчинског, Александра Чавке пароха угриновачког и Јулијана Тодоровића пароха добановачког као и Слободана Вујасиновића епархијског ђакона епархије сремске.

Овом молитвеном сабрању присуствовао је председник општине Стара Пазова господин Ђорђе Радиновић, мештани села Крњешевци, као и верни народ из околних села Епархије сремске. Активног учешћа у Светој Литургији узели су ученици  из Основне школе „Милан Хаџић“, који су се причестили Телом и Крвљу Христовом.

У својој беседи Владика Василије нас је подсетио како су наши оци изградили, не само храм у Крњешевцима давне 1822. године, него и храмове по целој Србији, и да су нама, као њиховим наследницима оставили у аманет да се о њима старамо. Својим залагањем ове речи је потврдио свештеник Велибор Симић, који се неуморно труди на обнављању храма у Крњешевцима. Спољашњост храма је у потпуности обновљења, док се унутрашњост још увек обнаваља. Владика се, такође, захвалио председнику Ђорђу Радиновићу који драговољно помаже обнову храмова широм општине Стара Пазова, а чијом се помоћу обнови и овај храм, посвећен успомени када се Архангел Гаврило јавио Богородици и саопштио јој благу вест, да ће родоти Спаситеља света, Господа нашег Исуса Христа.

Домаћин свечаности био је парох парохије Крњешевачке јереј Велибор Симић, који је после Свете Литургије присутне позвао на послужење припремљено за госте и званице код председника Црквене општине Предрага Бабиног.

Молећи се Христу Господу, молимо се да нам Господ молитвама Светог Нектарија Егинског, ових и свих дана нашег живота, подари све оно што је неопходно, да бисмо се радосни састајали у храмовима наше Епархије и радовали њиховим обновама.

Стефан Гавровски,
ученик V разреда Богословије Светог Саве у Београду


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла