Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Уочи празника Светог Нектарија Егинског, 21.новембра 2016. године. у 21 час, у храму Свете Тројице у Новој Пазови, служено је свеноћно бденије. Бденије,и Литургију су служили јереј Сава Мишановић парох новопазовачки, и ђакон Светогор Сандић. Прелепим појањем ово вече  и ноћ, украсили су студенти ПБФ : Александар Милановић, Гвозден Милановић, Душан Перкин,Марко Ракић и Срђан Ракић. Велико хвала им упућујемо на вољи,жељи и љубави коју су показали у молитвеном пјенију.

Велика је радост, жеља, и велика љубав присутна код оца Саве не би ли све устројио за служење свеноћног бденија. Ово је можда и први пут да је у Новој Пазови служено свеноћно бденије, и сигурно је да неће бити и једини. Велика је радост била и у срцима верног народа који особито поштују Светог Нектарија великог Чудотворца. Око 2 часа после поноћи завршено је бденије и Литургија, да би се потом прешло у црквену салу на телесно окрепљење.

Следујући Апостолским речима да се молимо непрестано, трудимо се да у овом животу узбурканом искушењима, не запоставимо богослужења која су лек за све наше невоље, немире и гордости.

Морам истаћи истрајност оца Саве који свакодневна богослужења врши,јутром и вечером, од дана када му је поверена парохија у Новој Пазови.

Узвикнимо гласом ка Господу, а Светом Нектарију похвалну песму певајмо:

РАДУЈ СЕ НЕКТАРИЈЕ, АРХИЈЕРЕЈУ БОЖИЈИ !!!

ђакон Светогор Сандић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла