Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Велики број верника окупио се у недељу 22. марта у храму Светог оца Николаја у Старим Бановцима, да учествује у светој Литургији и да принесе своје молитве Господу.

Света Литургија је заиста необичан и чудесан догађај који спаја небо и земљу а овог дана учесници литургијског сабрања које је предводио протојереј-ставрофор Душан Петровић (ректор карловачке Богословије у пензији) имали су прилику да се увере у то: свештенослужитељи у олтару призваше Дух Свети и узносише молитве Творцу неба и земље, свега видљивог и невидљивог.

Црквени хор „Свети Владика Николај“ из Нове Пазове и верни народ што је уз хор узносио песме хвале и славе Господу, допринео је да ово богослужење остане у сталном сећању свих ученика.

 

У литургијској омилији протојереј-ставрофор Душан Петровић пренео је благослов пастира Цркве Божије у Срему,  Епископа Василија (који је био спречен да дође) ставио акценат на духовну страну поста која треба да се огледа првенствено праштањем. Отац Душан, како га сви знамо и ословљавамо,  навео је неколико примера из своје богате пастирске службе, подсетио да је код Срба нарочито присутан проблем непраштања међу ближњима; поменуо је и проблем „вукова у овчијој кожи“ тј. разноразних секташа чији је једини циљ да човека духовно осиромаше, али често и материјално.

 

Круна свега било је причешће скоро свих сабраних у храму међу којима је било доста  мале деце у наручју својих родитеља и полазника верске наставе.

Свештенство овог светог храма пуно труда улаже у двоструку обнову живота Цркве Божије у Старим Бановцима.

Материјална обнова иде својим током и већ је видљива на сваком кораку. Духовна обнова и њени резултати најбоље су се видели овог дивног дана који је творевина Господња, дан да се радујемо и веселимо Њему…

 

Бранислав Керечки


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла