Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У празнично навечерје веечрњим богослужењем началствовао је јереј Страхиња Голијан. Уз богољубиви народ, чланови Хора Покров Пресвете Богородице са гостујућим хоровима, одговарали су на богослужењу и својим песмама славе и хвале Господу увеличали су празничну радост.

Под Покровом Пресвете Богомајке у Цркви Свете Петке у Сурчину нашли су се хор из Бежаније при Цркви Светог Георгија, хор из Козјака, Јакова, Батајнице, Војке као и део хора из Маркове цркве из Београда, Хором је синоћ дириговала Маја Алексић.

Славски колач пререзао је отац Страхиња Голијан. У име свег свештенства честитао је “ свима који певају, који су певали и онима који ће, надамо се певати јер ћемо се молити Пресветој Богородици да својим Светим Покровом заштити и сачува овај хор Покров Пресвете Богородице од сваког штетног дејства и од лукавога, а да им подари благослов, љубав, мир, веру и да долазе и даље, да прослављају име Господње на сваком литургијском сабрању, да украшавају својим гласовима литургијска сабрања..“ казао је отац Страхиња Голијан и додао:

„Нека вас Господ Бог награди за ваш труд за све ове године колико сте присутни овде у Храму Свете Петке, где долазите и где вашим појањем улепшавате  богослужење. Господу који је Творац све васељене, Творац свега видљивог и невидљивог. Ми треба не само да се молимо него и да Га славимо. Када га славимо, најбоље славимо када певамо, када се радујемо и када Њему песму,  благодарност и хвалу узносимо.“

Од хоровође мр Предрага Стаменковића сазнајемо да поред првог снимљеног цд-а, Хор Покров Пресвете  Богородице и бројних награда и признања, у плану је да до краја године буде снимљен цд са песмама које ће извести ансамбл „Везак“ који делује у крилу ове цркве и овога хора.

Слава хора настављена је заједничком песмом у Светосавској сали, где су се сви окупили око трпезе љубави. На сам дан празника Покрова Пресвете Богородице, узнете су на торжественој Литургији песме славе и хвале Богу нашем и Пресветој Богородици.

З.Зец


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла