Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У недељу 10.маја у 4 сата ујутру са вером у Бога и надом на милост Његову упокојила се у Господу схи-монахиња Арсенија Поповић сестра манастира Гргетега. Монахиња Арсенија рођена је 28.јуна 1932.године у Вишњићеву, Срем од оца Саве Поповића и мајке Зоре рођене Сантовац, добивши на крштењу име Иванка.

1951.године ступа у сестринство манастира Часног Крста у Земуну код игуманије Параскеве Јовановић.

1953.године прелази са сестринством у запустели манастир Манасију.

1964.године бива пострижена по чину расе и камилавке од епископа браничевског Хризостома добивши у монаштву име Магдалина.

Као врло црквена и на послушањима одговорна на предлог игуманије Параскеве бива пострижена 1974.године од Епископа Хризостома по чину мале схиме.

По упокојењу схи-игуманије Параскеве и доласком неколико сестара из других манастира дошло је до распуштања старог и узорног сестринства. Принуђена да после 60 година проведених у Манасији напусти свој манастир прелази 2011.г. у сестринство манастира Гргетега где 9.новембра 2015.године благословом Епископа сремског Василија бива пострижена у чин велике схиме. Монашење је извршио архимандрит Доситеј давши јој у великој схими име Арсенија у част Светог Арсенија Сремца.

Изнурена монашким трудовима и оронулог здравља последње дане свог великосхимничког монашког подвига мати Арсенија провела је у миру и тишини Спасо-Преображенског скита манастира Грегетега савесно послужена од своје послушнице монахиње Сидоније. Примивши свете тајне јелеосвећења, исповести и причешћа непостидно и без и једног уздаха, радосна и светла у лицу упокојила се у Господу 10.маја у 4 сата ујутру у Недељу о раслабљеном када се чита апостол о васкрслој Тавити.

У понедељак 11.маја, после свете заупокојене Литургије и монашког опела сахрањена је на монашком гробљу манастира Гргетега испраћена од својих духовних сестара из манастира Миљкова и Тумана и сестринства манастира Гргетега.

Вечан покој схимонахињи Арсенији и Царство јој Небеско.

Монашко сестринство манастира Гргетега


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла