Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија, у суботу 13. фебруара 2021. године у просторијама намесништва сремскомитровачког одржан је семинар за вероучитеље два намесништва: сремскомитровачког и шидског.  

Архијерејски намесник сремскомитровачки, протојереј– ставрофор Саво Ракита, пренео је поздраве Његовог Преосвештенства, поздравио све присутне и пожелео да рад на семинару буде успешан, како би се сви вероучитељи поучили корисним стварима и усавршили у предавачком раду.

Испред Катихетског одбора Епархије сремске, координатор за Верску наставу протојереј – ставрофор Драгомир Сандо отворио је семинар и најавио предаваче и теме о којима ће говорити. 

На тему „Родитељство вероучитеља као принцип у Верској настави“ , говорио је протојереј – ставрофор, професор доктор Драган Милин, а након њега је архимандрит и игуман великореметски отац Стефан говорио на тему „Значај Верске наставе из перспективе подвижништва“.

О дикцији као елементарном оруђу у настави, говорила је глумица и професорица на Академији драмских уметности у Београду,   госпођа Биљана Ђуровић.

Господин Бранислав Павков, поделио је своја искуства у раду са старијим полазницима Верске наставе у мало другачијим околностима него уобичајеним, јер се његов рад огледа у предавању Верске наставе затвореницима у сремскомитровачком затвору.  

Исцрпивши све теме, предавачи су топло захвалили на пажњи, а у својству домаћина, намесник сремскомитровачки позвао је све присутне на трпезу љубави, где је дружење настављено у пријатној атмосфери. 

​Ђакон Лазар Павић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла