Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
Свети Сава, први Архиепископ српски, прослављен је 27. јануара 2022. године у цркви Светог Јована Претече у Петровчићу. Свету Литургију је служио парох јереј Ненад Катић.
Савиндан је посебан дан за децу и младе, дан за који се они спремају да кажу Светитељу Сави своје молитве и жеље и да га химном и песмом и рецитацијом поздраве.
Деца предшколског узраста из вртића и деца школског узраста (до четвртог разреда) данас су испунила дивни обновљени храм.
Једним устима изговарали су молитву Оче наш. 
Свети Сава са децом устаје и спава… Свети Сава над децом бдије  а они му узвраћају срцем испуњеном љубављу за свеца, за родитеље, ближње, за Цркву.
Празничну проповед је произнео отац Ненад Катић, казујући житије Светог Саве, о којем су и библиотеке књига мале јер у њих не би стало све што је Свети Сава српском роду дао.
Посебна је радост за децу чин резања славског колача у којем они учествују.
Деца су припремила програм посвећен првом српском Архиепископу, учитељу, просветитељу.
Поред слатког Савиндара на поклон је стигла и књига оца Тадеја. Примерке књига је даровао високопреподобни архимандрит Стефан, игуман великореметски.
 
Причи о Светоме Сави нема краја; деца је проносе и данас на свих пет континената, са свештенством и родитељима. Кроз Петровчић данас је ходио Свети Сава, јер, деца су га понела из цркве, у срцу, да га чувају у дому, да га чувају у школи, до наредне славе, и тако изнова сваке долазеће године. 

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла