Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

О св. Теодору Анкирском, у новоформираном Архијерејском намесништву Пећиначком, одржан је састанак вероучитеља. Састанком је председавао Архијејерски намесник јереј Бојан Мијановић. После краће беседе оца намесника, вероучитељи су поднели извештај о свом раду, успесима и тешкоћама.

У нашем намесништву, одзив деце на Веронауци је задовољавајући. Активнсти наших појединих вероучитеља су бројне и веома успешне: успеси на разним такмичењима у Отаџбини и иностранству (Италија, Аустрија, БиХ) чак и учешће наших ученика на консултативним састанцима Владе Србије и Такмичењу за најбољу технолошку иновацију Министарства Просвете.

Затим хуманитарне, лепе дечије активности као што су – фарбање јаја, посете храмовима и активно учешће у богослужбеном животу Цркве.

Проблеми са којима се сусрећемо су смањивање норме вероучитељима од стране неких школа, пребацивање деце на грађанско мимо њихове воље, агитација појединих разредних старешина за грађанско и слично.

Од активности за следећу шк. годину, из седничког записника, издвајамо – Прослава 800 година Аутокефалности Српске Цркве која нам предстоји, саборна крштења деце јер се показала потреба као и награђивање најбољих ученика Веронауке…  

На крају, да се похвалимо да смо ове шк. године, ушли и у финале за избор најбољих наставника у Србији, и номиновани за такмичење најбољих наставника Света. Ако Бог да, следеће године ћемо постићи више!

Дај Боже!

вероучитељ Милош Јефтић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла