Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У недељу 29. маја 2016. служено је вечерње бденије и у наставку Акатист српској светитељки и Божјој угодници Мајци Ангелини у храму посвећеном Светој Петки у Сурчину. Акатист су служили протојереј-ставрофор Милутин Илић и јереји Милан Алимпић и Јулијан Тодоровић.

За певницом су појали јереји Страхиња Голијан и Слободан Чавка.

У препуном храму уз свештенство и архијерејског намесника земунског протојереја-ставрофора Слободана Радојчића хор који већ другу деценију учествује на свим богослужењима „Покров Пресвете Богородице“ узносио је са вернима молитве Божјој молитвеници и нашој заступници пред лицем Господњим, Мајци Ангелини.

Сваки дан је служена света Литургија а у 17.00 вечерње бденије са акатистом Светој Мајци Ангелини.

Чудесне рука Мајке Ангелине је испраћена у присиуству верног народа у уторак, 30. маја 2016. у 14.00, а молитве њој читало је свештенствонамесништва земунског са архиејрејским намесником протојерејем-ставрофором Слободаном Радојчићем

Поход Мајке Ангелине кроз Срем настављен је у Добановцима где мошти остају до 2. јуна када прелазе у Угриновце када је у 15.00 планиран свечани дочек у Угриновцима.

Снимак можете погледати овде.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла