Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Данас, на дан св. Краља Стефана Дечанског, славе Општине Рума, која се обележава 24. новембра у знак сећања на Велики народни збор на коме је донета одлука о присаједињењу Срема Србији, протојереј Сретен Лазаревић, парох храма Силаска Светога Духа на Апостоле у Руми и архијерејски намесник румски, посебним писмом се обратио својим парохијанима. Радио „Слово љубве“ са благословом оца Сретена, у наставку у целини дели ово дирљиво пастирско писмо, упућено из болничке постеље, са својим слушаоцима.

„Љубљени моји,

благодаћу Божијом и старањем наших лекара и њихових сарадника пуних љубави и вашим молитвама, сваким даном све сам боље и боље. Веома сам захвалан Богу и свима за све што чините, али не могу а да вас још не замолим за следеће дело заједничке љубави која нам је сада најпотребнија.

Молим Вас и љубим и Светим Стефаном Дечанским, нашим заштитником и Пресветом Богородицом Млекопитатељницом, препоручујем да у своме дому држимо упаљено кандило пред иконом и да у 20 часова редовно, а ко може и чешће, чита 50. Псалам за све оне који лече и за оне које лече. Пуни су љубави и хришћани на делу али и као људи требају додатне снаге коју молите непрестано.

И још мало наше обазривости са маском, да им смањимо обавезе којих ових месеци имају даноноћно. Боре се надљудским снагама месецима, а ми им можемо допринети нашим смиривањем и молитвом.

Срећна нам слава љубљени Румљани!

Ваш прота Сретен!“

 

Извор: Радио „Слово љубве“

Фото: ЈЈеж, архива радија „Слово љубве“


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла