Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Овим речима појало се данас 09. маја на празник свештеномученика Василија Амасијског у шимановачком светом храму. Имају шимановчани велики разлог да се радују. Преподобна Мајка Ангелина у свом походу кроз Срем дошла је у Шимановце. Од раног јутра су почеле припреме за дочек и шимановчани су као добри домаћини све припремили и жељно чекали долазак Мајке Ангелине.

На челу са својим епископом сремским Василијем и свештенством земунског намесништва у 15,00 часова, шимановчани су били испуњени радошћу, на центру Шимановаца дочекали смо мошти светитељке. Мали је био шимановачки храм да прими верни народ који дође на поклоњење моштина. Како је то све изгледало можете погледати на овом видео снимку.

Акатист Мајке Ангелине служио је епископ Василије са свим свештеницима а верни народ колико у храму толико и у порти храма приносио је молитве за здравље, напредак и благослов.

По завршеном акатисту сви су прилазили да се поклоне светим моштима.

Лепоти овог дана допринели су и чланови КУД-а „ИСКОН“ Шимановци својим играма, песмама и рецитацијама. Пуна порта верника је уживала у приредби коју су припремили у част Мајке Ангелине. Значајан допринос овом дешавању, свакако је била фолклорна тачка у извођењу најстаријих играча чланова „ИСКОН – ВЕТЕРАНИ“.

На нашу срећу мошти Мајке Ангелине код нас остају 10. и 11. маја па ће тако и овај извештај бити допуњаван. И ове фотографије су ту да дочарају сву лепоту и радост данашњег дана.

 


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла