Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У Тридесету недељу по Педесетници , 23. децембра 2018. године, Епископ сремски Господин Василије посетио је храм Преноса моштију Светог оца Николаја  у Пећинцима, а затим и одржао радни састанак са свештенством старопазовачког намесништва у црквеној сали.

Вечерње богослужење са почетком у 18 часова служили су јереј Зоран Ерић парох старопазовачки, и ђакон Светогор Сандић из Нове Пазове. После Вечерњег богослужења, Епископ сремски Господин Василије се обратио верном народу најавивши наредну, 2019. годину као годину јубилеја у нашој Помесној Цркви, у којој славимо 800 година Аутокефалности Српске православне Цркве. Епископ Василије се дотакао у беседи и породичних празника у недељама пред Рођење Христово, у којима величамо породицу као важан стуб Цркве, друштва, а  и живота. Затим је парох пећиначки, јереј Бојан Мијановић захвалио нашем  Владици Василију на архипастирској и очинској бризи, и на посети овом селу.

Састанку су присуствовали и пензионисани пароси , као и ђакони поменутог намесништва. На почетку радног састанка, а  по благослову нашег Епископа, о важнијим догађајима у протеклој години у нашем намесништву  говорио је архијерејски намесник старопазовачки протојереј-ставрофор Миле Јокић.  Имали смо ове године и важан јубилеј у нашој Епархији – 40 година архијерејске службе нашег  душеводитеља и душепазитеља , Епископа Василија. У наставку састанка су поједини свештеници имали реч, па је било конструктивног дијалога,  али и предлога, сугестија, и похвала .

Захваљујемо се и домаћину ове вечери, оцу Бојану Мијановићу, који је са својим парохијанима припремио вечеру после састанка свештенства архијерејског намесништва старопазовачког.

ђакон Светогор Сандић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла