Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
Православна омладинска заједница Сремски Карловци привела је крају своју прву и званичну акцију и тиме дала почетак своме раду.
Православна омладинска заједница угостила је делегацију из Православне гимназије Светог Игњатија Брјанчанинова из града Јарославља (Русија).
Састав делегације чинили су протојереј Игор Клоков, директор највећег дечијег филмског фестивала у Русији Олег Свободин и још четири ученика.
Гостима је приређен срдачан дочек у Сремским Карловцима где су им речи добродошлице упутили председник Михаило Јањић и члан Савета Злата Попов.
У програму посете организована су и два радна састанка између две делегације, на којима су размењена искуства и уговорена даља сарадња.
Гости из Русије имали су прилике да посете Сремске Карловце (Саборни храм, Патријарашки двор и ризницу СПЦ, манастир Ваведења Пресвете Богородице, Богословију) као и да пројектују своје филмове у Карловачкој гимназији и Основној школи.
Посетили су Петроварадинску тврђаву и Нови Сад где су такође пројектовали свој филм у гимназији „Јован Јовановић Змај“.
Гостима је уприличена и посета фрушкогорским манастирима. Такође су организована и дружења међу члановима организација ради бољег упознавања.

Овим путем се Православна омладинска заједница Сремски Карловци, захваљује гостима на боравку и успостављеној сарадњи, Црквеној општини Сремски Карловци на помоћи и свим члановима који су узели учешћа у овој акцији.

Позивамо још једном све младе из Сремских Карловаца и других места да нам се прикључе и дају свој допринос!

ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНСКА ЗАЈЕДНИЦА
НАЧЕЛСТВО ЗА МЕДИЈЕ И КОМУНИКАЦИЈЕ


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла