Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

5

23.јуна 2016.године у ман.Малој Ремети се збио један заиста посебан догађај.Наиме тог дана у посету овој древој светињи је дошао целокупан колектив о.ш „Слободан Савковић “ из Старих Бановаца.

Као што је и ред прво су присуствовали св.Литургији коју је служио о.Душан Петровић,ректор карловачке богословије у пензији који је након Литургије беседио о непролазности и Христовог учења важности држња истог.
Након св.Литургије,заједничарење је настављено заједничком трпезом Љубави коју су припремиле неуморне сестре ове обитељи игуманија Рафаила и монахиња Ефросинија које су и поред свих обавеза (којих заиста имају много) нашле времена да буду и домаћини оваквог историјског сусрета,јер то да колектив једе школе буде гост неког од манастира се је заиста реткост и питање је да ли се уопште негде и десило нешто слично.
Манастир Мала Ремета иако један од најмањих на Фрушкој Гори заиста је показао своје огромно гостопримство и не постоје речи којима би им се могли захвалити.
У току ручка о.Мирко Тишма је одржао кратко слово о историјату манастира а затим је директор школе Бошко Милојевић уручио игуманији прогнодне дарове,између остлог и десетине наслова за манастирску бибилотеку.
Са друге стране мати Рафила је поклонила школи икону Пресвете Богородице а сви присутни су добили по једну књигу.
Након заједничког фотографисања уследио је растанак а гости су напустили манастир уз звуке звона…
Још једанпут мати Рафаили и монахињи Ефросији хвала,а Господу нашем слава на свему.

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла