Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Молитвено се сећајући празника Рођења Пресвете Богородице, 21. септембра, 2015. год. сеоска црква у Моровићу  прославила  је своју храмовну славу. Овај свечарски дан започео је  радошћу Свете Литургије коју су служили јереј Никола Пробојчић, парох вишњићевачи и јереј Зоран Угрешић, парох шидски уз саслуживање часног ђакона Гостимира Душанића.  Сеоски храм је био испуњен мноштвом верног народа. Своје уздарје Пресветој Богомајци принели су и ученици О.Ш. ,,Филип Вишњић“ из Моровића,  који су својим појањем и трудом допринели радости и свечаности овог празника. Да је овај празник окупио све житеље овог места доказала су чак три кумства храмовној слави. Кумовали су представници Удружења грађана Милош Обилић из Моровића, као и    господин Драган  Секула са породицом а затим и господин Блажан Стевић са супругом Илинком.

Све окупљене је поздравио и пастирском речју поучио јереј Зоран Угрешић. Честитавши славу он је подсетио верни народ на значај и улогу Пресвете Богородице у домостроју нашега спасења и подсетио их да свагда имајући Заступницу у својим молитвама делом и речју прослављају Васкрслога Господа. По завршетку литургије уприличен је троструки опход око Свете цркве  а затим се литија упутила на сеоску трвђаву, где је на месту некадашњег храма обављен молитвени помен. Ту  су и пререзани славски колачи а уједно и изабрана нова кумства за настојећу храмовну славу.

Радост празничног дана настављена је за трпезом љубави где су окупљени могли да осете сву љубав и гостољубивост наших домаћина.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      вероучитељ Никола Лукић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла