Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Поводом обележавања осам векова аутокефалности СПЦ, у недељу, 6. октобра, након молебног Канона Св. Кнезу Лазару, у светосавском дому при храму Рођења Пресвете Богородице у Батајници одржана је промоција нове књиге протојереја Јефте Павловића под називом „Реч проповедника“.

Осим аутора, о књизи су говорили господин др Радован Пилиповић, директор Архива СПЦ и господин др Драгољуб Марјановић, историчар са Философског факултета у Београду. Др Радован Пилиповић је нагласио значај издавања овако поучне и практичне књиге, насупрот драстичној секуларизацији нашег друштва. Др Пилиповић је истакао запажање како је ова мисионарска делатност правовремена активност наше свете Цркве. Повезао је парохијску евхаристијску заједницу са живом речју свештеника у светом храму. Похвалио је и храброст протојереја Јефте Павловића, да своје најскривеније мисли предложи ширем аудиторијуму, и подвргне их анализи и критици. Др Драгољуб Марјановић подсећа на одредбе Трулског Сабора управо на основу значаја проповеди за живот православног хришћанина и повезује их са душекорисним темама књиге проповеди која се промовише. Др Марјановић је такође приметио како је аутор на исправан начин повезао светосавски и светолазаревски завет, чијим духом одише ова књига. На овај начин, пратећи историју развоја хришћанске мисионарске делатности наглашен је значај ауторове књиге.

На послетку, протојереј Јефто Павловић је додао како се права проповед одвија у срцу, а манифестује речима и записима.Угодно вече увеличали су својим појањем Црквени хор из Батајнице, као и хор свештеника земунског намесништва.

Аутор се свима захвалио на љубави и вољи да својим присуством подрже духовно пастирску делатност наше свете цркве. Повод је такође и јубилеј 20 година овог батајничког храма и 20 година службе аутора, протојереја Јефте Павловића.

 


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла