Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

„Дејство Преображења Господњег довољно описаше не само свети Еванђелисти него и учитељи Цркве опширно изложише у многобројним беседама, посвећеним овоме празнику; у њима они објашњавају и значај празника,предлажући на тај начин обилну духовну трпезу за хришћане. И нама, који имамо под руком те поуке и речи Отаца Цркве које нам потпуно објашњавају смисао Преображења Христова, ништа друго не остаје него да пажљиво слушамо готово учење и да се наслађујемо духовном трпезом, пуном богомудрих мисли,“ казује нам Преподобни Јустин Ћелијски у Житијама светих.

 

Торжественом Божјом службом на дан Преображења Господњег, 19. августа 2020. г. и цркви Светог апсотола Матеја у Сурчину, началстввоао је старешина ове велелепне цркве отац Слободан Чавка. Сабран у светој Литургији, верни народ је једним устима одговарао. Ова жива Црква, православна породица на радост Господњу певаше и славише Творца свега света, на радост свих Светих.

Исповедник је био протојереј-ставрофор Милутин Илић (у пензији).

Празничну проповед произнео је отац Слободан, преносећи поуке учитеља Цркве и благопоучавајући христоносни народ да се држи суштине учења Цркве и да се не поводи за обичајима и сујеверјима, што се чак и у медијима о празницима пише.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла