Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
У навечерје празника Светог Свештеномученика Поликарпа епископа смирнског, у препуној сали парохијског дома Храма Вазнесења Господњег у центру Београда, у улици Адмирала Гепрата одржано је, као и сваке среде духовно предавање које се у овом Храму одржава сваке среде.
У резервисаном термину бива да неко од истакнутих духовника, свештеника, свештеномонаха, професора наших Богословских факултета, богословија и свих оних који доприносе утврђењу у вери наше православне пастве на разне духовне теме.

Овога пута то је био високопреподобни архимандрит Стефан, игуман фрушкогорског манастира Велика Ремета из сремске епархије, на тему Христових речи из Јеванђеља „Ходите к Мени сви који сте натоварени и уморени и Ја ћу вас одморити.“

Предавача и све присутне, у великом броју окупљене, је у име свештенства Храма, поздравио старешина јереј Арсеније Арсенијевић и пожелео срдачну и молитвену добродошлицу оцу Стефану који није први пут у Вазнесењској цркви. Више пута је отац Стефан долазио и долазиће да крепи и милује вернике града Београда својим умилним, поучним и надасве милујућим за душе верних поукама које су верни жедни.

По свршетку предавања, присутни су оцу заблагодарили на духовном утјешенију у току Крстопоклоне недеље, поставивши неколико питања, док је једна сестра оца поздравила песмом коју је написала о Великој Ремети и духовнику који у тој светињи окупља хиљаде и хиљаде „натоварених и уморених“ својим сагрешењима и својим мукама и проблемима.

Отац Стефан, најпре велики „дародавац“ молитава, поделио је свима као благослов књигу „Азбучник богочовечанских мисли“ Св.Аве Јустина Ћелијског.

Стефан Недић,

студент IV године Православног богословског факултета Универзитета у Београду.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла