Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
У светосавској сали парохијског дома при Храму Свете Петке у Сурчину je 20.априла 2016. године организовано предавање на тему „Канцер болест савременог доба“.
Домаћин сабрања јереј Страхиња Голијан је поздравио госте, уваженог протојереја-ставрофора др Драгомира Санда, духовника при Цркви Ружици и радиолога др Бојане Крајновић
У првом делу предавања др Крајновић је говорила о самој болести канцера који медицина познаје у две стотине различитих облика и који узима свакодневно данак код деце, младих и старих. У излагању пажња је посвећена непосредним узрочницима ове опаке болести (начин живота, пушење, алкохол, начин исхране…), али и указано на неопходне превенције.
Сама статистика развоја болести забрињава и озбиљно опомиње о нашем односу према телу и души.
Званична медицина је дала свој став о благотворном дејству православног Поста који утиче на оздрављење организма.
Значајни делови предавања односе се на превенцију и скрининг прегледе (установљене и на државном нивоу) којима се даје прилика да се на време установе обољења у организму.
У другом делу предавања говорио је отац Сандо са духовног становишта о нашем телу и духу, о превенцији за болест- пре свега радости која нам недостаје, а затим јеванђељски начин живљења, литургијско сабрање, причешћивање, наравно Пост и Молитва.
У свом излагању, отац Сандо је изнео и нека искуства о излечењима болесних пред моштима Свете Петке у цркви на Калемегдану, али је исто тако казивао и о великом исцелитељу Божјем угоднику Светом Нектарију Егинском.
Предавање ће моћи да се слуша на радију Слово љубве и радију Српски сион

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла