Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Деца која бесплатно тренирају кошарку, одбојку, фудбал и планинарење у православно спортском друштву „Света Србија“ у Београду, посетила су 10.04.2016 год. Сремске Карловце, као једну у низу бесплатних екскурзија које организује ово Друштво.
Они су присуствовали Светој Литургији у Саборном храму Светог оца Николаја у Сремским Карловцима којом  је началствовао старешина храма протојереј Јован Милановић. Затим су малишани посетили Богословију Светог Арсенија где су их ученици упознали о животу у богословији, а потом дружили се са карловачким вршњацима на спортским теренима „Стражевица“, где је и присуствовао један од оснивача овог друштва наш прослављени кошаркаш Дејан Томашевић.

Света Србија је основана с благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја. Његови оснивачи су наши прослављени спортисти Дејан Томашевић, Александар Кристић, Игор Јанковић, Александар Станојевић и Горан Стевановић.
Друштво тренутно броји око четири стотине деце, са којима ради четрнаест тренера, међу којима су сви свршени наставници физичке културе, док је један тренер и наставник веронауке и физичког васпитања. У свом раду ПСД „Света Србија“ је подржана и од ресорног Министарства за омладину и спорт Владе Републике Србије.
Свесни кризе у којој  се налази наш спорт али и породица, народ, друштво и држава, сви људи који учествују у раду Свете Србије афирмишу заједништво спортских, православних, телесних и духовних људских и патриотских врлина са циљем да створе једну јаку алтернативу нарастајућим изазовима са којима се суочавају наша деца и наш народ. Јединствен концепт како је и сам Патријарх рекао „хармоничног васпитања“ Свете Србије даје деци прилику да кроз кроз спортски и телесни напредак развију врлине како би били бољи људи и на тај начин помогли себи и својој породици, али и општем добру нашег народа, државе и друштва. Поред редовних тренажних, деца у Светој Србији имају многе програмске активности којима се употпуњује њихов животни и едукативни циклус кроз који пролазе. То су путовања и дружење са њиховим вршњацима на спортским и културолошким догађајима широм Србије, затим обилазак најлепших предела и природних и
духовних лепота наше Отаџбине.
Да би вредности којима стреми показала на делу ПСД „Света Србија“ организује велику спортску манифестацију на Ади Циганлији под називом: „Спортско сабрање Свете Србије“. Овај догађај је због јединствености свог концепта и досадашњег успеха од Града Београда добио статус „манифестације од посебног значаја за Престоницу Србије“.

Михаило Јањић, ПСД „Света Србија“


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла