Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Слава црквеног хора

На сам дан празника Покрова Пресвете Богородице, узнете су на торжественој Литургији песме славе и хвале Богу нашем и Пресветој Богородици. Свештенство сурчинске цркве са верним народом и хором празновали су у препуној цркви Покров Пресвете Богородице.

Уз богољубиви народ, чланови Хора Покров Пресвете Богородице са гостујућим хоровима, одговарали су на богослужењу и својим песмама славе и хвале Господу увеличали празничну радост. Под Покровом Пресвете Богомајке у Цркви Свете Петке у Сурчину нашли су се у четвртак 14.октобра 2021. године хор из Бежаније при Цркви Светог Георгија и Светог Василија Острошког са Бежанијске косе.  Хором је маестрално дириговао г. Ђорђе Гавриловић. Празнични тропар, величанствено сазвучје хорских гласова са свештенством и венрим народом, испунио је цркву Свете Петке, Покровитељке ове богомоље за чије празновање се сви припремају.

Нека Покровом заштити и сачува овај хор Покров Пресвете Богородице, нека им подари благослов, љубав, мир, веру како би долазили и даље, да прослављају име Господње на сваком литургијском сабрању.

Слава хора настављена је заједничком песмом у Светосавској сали, где су се сви окупили око трпезе љубави, настављена је вечерњим богослужењем које је служио протојереј Душко Ђеорђић, док је прота Мирослав Вујић (пензионисани парох Епархије банатске) био за певницом. Старешина цркве, протојереј-ставрофор Слободан Радојчић прислуживао је у олтару. Слави хора Покрова Пресвете Богородице су се придружили сви они који нису могли доћи пре подне, а међу гостима су били чланови хора из нових Бановаца као и они који су певали раније у хору, а сада због својих обавеза нису у прилици да долазе.

 


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла