Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа сремског Г. Г. Василија, на празник Светога великомученика и исцелитеља Пантелејмона 2019. лета Господњег, парохијани из Пећинаца, Доњег Товарника и Обрежа са својим надлежним паросима у вечерњим часовима су кренули након молитава пред пут на поклоничко путовање светињама Митрополије црногорско – приморске.

Након преласка границе између Србије и Црне Горе, прво је уследила посета манастиру у Цетињу где су се верни и свештенство поклонили моштима Светога Петра Цетињског и моштима тј. десној руци Светога Јована Крститеља – руци која је крстила Господа и Бога и Спаса нашег Исуса Христа на реци Јордану. Затим је уследила посета манастиру Ждребаоник и поклоњење моштима Светога Арсенија Првог Сремца, Архиепископа српског и наследника Светога Саве. У навечерје недеље поклоници су стигли у манастир Острог, где су се поклонили и помолили пред моштима Светога Василија Острошког. После ноћења у манастиру, поклоници су присуствовали Светој Литургији у Горњем манастиру (Острог).

По повратку у Србију, посећен је манастир Куманица где су се верни поклонили моштима Светога Григорија Куманичког а затим је учињена посета и кратак одмор на Златибору пре повратка својим парохијама.

Приредио:

јереј Слободан Мицић

прив. парох обрешки


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла