Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Гле,шта је добро,или шта је красно,него да браћа живе заједно?(Пс.132,1)
Уочи Преноса моштију светог Игњатија Богоносца, у храму светог Василија Острошког у Новим Бановцима у 17 часова Вечерње богослужење су служили архијерејски намесник старопазовачки протојереј-ставрофор Миле Јокић, јереј Ђорђе Ковљен и јереј Сава Мишановић. Након духовног окрепљења свештеници са својим супругама су наставили сабрање за трпезом љубави коју је организовао парох белегишки о.Ђорђе Ковљен. Пре вечере отац Сава Мишановић се обратио присутној сабраћи следећим речима:
„Високопречасни оче Намесниче,високопречасни и часни Оци,
Уистину благословено је ово вече у коме свако од нас умом се преноси на онај дирљив Библијски догађај где блудни син хита у очинско наручје и проси од њега опроштај.
Пост је уистину жива Икона тога синовског покајања и хитање у загрљај Оцу Небеском.
Као пастири Цркве Христове,овде у Срему ,питамо се шта је то што можемо учинити како би и нама самима ,нашим породицама и нашим верницима пост био плодоноснији и на корист Светој Цркви.
Наравно да ми свакако имамо тај дар од Бога а то је дар свештенства да у првом реду крепимо наше а и животе наших верника ревносним служењем. Велики Пост нам уистину даје прегршт прелепих Служби које нас потичу на пост и покајање: Литургија Пређеосвећених Дарова,Велики Канон Светог Андреја Критског а на посебан начин Великопосна молитва Светог Јефрема Сирина.
Ово је благословено време када и себе и наше вернике савесно требамо очистити Светом Исповешћу и позвати на поправку живота и покајање.
Свака душа ће се радовати Речима лепих Проповеди којима ћемо поучавати наше вернике а наравно и кроз предавања која можемо организовати у нешим парохијама са циљом да што више окупљамо људе око Свете Цркве.
Црква Васељенска има и праксу да у Великом Посту се служе Јелеосвећења којима служећи и сабирајући се по нашим парохијама ободримо наше болеснике,а сложићете де да их свако од нас има у својој Парохији чак и у великом броју. Ово је прилика да им помогнемо и покажемо им да смо с њима у борби за живот и оздрављење.
Желим од срца,драга браћо,да овај пост свакоме од нас донесе пуно духовних плодова које ће нас вазносити ка Царству небеском да би Бог једнога дана и нама могао казати оне дивне речи: Ово је Син мој љубљени који је по мојој вољи.“
Ово је друга година како се свештенство старопазовачког намесништва окупља пред Велики пост,и жеља свих је да ова сабрања постану традиција,а у томе да их следе и подражавају остала намесништва наше епархије.


Вероучитељ Светогор Сандић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла