Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Дана 12. јула 2013. године на празник светих Првоврховних апостола Петра и Павла у Доњем Товарнику је прослављена храмовна слава. Посебна радост за мештане Доњег Товарника а и за околна места је посета епископа сремског Господина Василија.
Свету Архијерејску литургију у храму светих апостола Петра и Павла служио је Његово Преосвештенство епископ сремски Василије уз саслуживање свештеника: јереја Сретена Лазаревића Архијерејског намесника румског, затим протојереја Милорада Симића пароха домаћина, протојереја Драгана Гвозденовића пароха бољевачког, јереја Ратка Голубића пароха румског и епархијског ђакона Слободана Вујасиновића. Учешће на овој свечаности су узели и мештани Доњег Товарника са својим гостима који су напунили свети храм и заједно са својим епископом и свештеницима узнели молитве Господу и светим апостолима. По завршеној светој Литургији Епископ се обратио поучним речима присутним верницима указавши на истинску потребу хришћанског живота кроз свете тајне.
За марљиви пастирски рад свештеник домаћин протојереј Милорада Симића који 33 године проведе на овој парохији делајући на њиви Господњој Епископ Василије награди чином протојереја-ставрофора нагласивши како је ово не само награда за њега него и за све товарничане и огарчане.
После литије око светог храма освећен је славски колач и славско жито који припремише кумови овог светог храма Милован и Раде Тодоровић који су уједно и једни од главних донатора за иконостас коју се ради у овом светом храму.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла