Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

      Божијом милошћу, дана 12. 07. 2019. године на празник Светих апостола Петра и Павла, прослављена је храмовна слава у Доњем Товарнику. Божанственој литургији посебну част и радост подарио је својим присуством и Његово Преосвештенство епископ сремски Господин Василије, коме су саслуживали јереј Душан Вишекруна, парох румски, јереј Јовица Михајловић, парох мартиначки, епархијски протођекон Слободан Вујасиновић и ђакон Страхиња Џамбић, а својим појањем овој свечаности допринели су апсолвенти богословског факултета Ђорђе Деспот и Марко Ракић.

Својим узвишеним речима, преосвећени владика обратио се верном народу који је својим присуством испунио доњетоварничку цркву, говорећи о значају првоврховних апостола Петра и Павла како за своје време у којем живљаху, тако и за времена у којима ми сада живимо, стављајући акценат на то да се требамо угледати на ова два стуба наше Цркве, да као Петар смело и недвосмислено исповедамо Сина Божијег и Спаса нашега Исуса Христа и будемо камен на коме ће почивати Црква Његова; и као што од највећег гонитеља Савла постаде највећи бранитељ и Хришћанин Павле, и ми прогледамо духовним очима и угледамо се на њега, као он на Христа те да бисмо исто као и он могли узвикнути „Добар рат ратовах, трку сврших, веру одржах“.

Након Свете Литургије и освећења славских дарова, заједничарење је настаљено за трпезом љубави коју је уз много труда угодно припремио уједно и наш домаћин јереј Саша Милијашевић уз помоћ својих парохијана. Овим је у празничном расположењу завршено овогодишње торжествено и евхаристијско сабрање у Доњем Товарнику.

Припремио:

Марко Ракић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла