Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
У недељу 17. јула 2022. године, када се обично врши завет Свете мученице Недеље , у 9:30 у храму Светог првомученика и архиђакона Стефана у Новој Пазови,  Свету Литургију су служили протојереј-ставрофор Лука Јовић, јереј Александар Маџаревић и јереј Светогор Сандић.
Истог дана у 18:00 часова, Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије осветио је три звона за храм Светог првомученика и архиђакона Стефана у Новој Пазови. У чину освећења звона су још учествовали протојереј-ставрофор Сретен Лазаревић, архијерејски намесник румски, протонамесник Бојан Мијановић, архијерејски намесник пећиначки и епархијски ђакон Горан Власац. Молитвено су присуствовали сви свештеници старопазовачког намесништва уз свештенике из других епархија. Појао је хор „Свети владика Николај Српски.“
Епископ Василије је у беседи поменуо наше велике ктиторе Немањиће и Бранковиће, издвојивши Светог краља Милутина за којег се каже да је за сваку годину владавине подигао по једну задужбину, а владао је 40 година. И у данашње време има оних ктитора који су се одважили да сами подигну цркву међу којима је и господин Раденко Ђуричић из Нове Пазове.
Дародавац звона је господин Драгиша Кандић из Нове Пазове.
За трпезом љубави протојереј-ставрофор Зоран Јовић је захвалио владици Василију на издвојеном времену и доласку на овај чин освећења звона и на поучним речима свештенству и верном народу.
јереј Светогор Сандић

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла