Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
Српска Православна Црква слави данас Крстовдан, као успомену на прве хришћане који су примили веру на самом почетку хришћанске проповеди. Празник се везује за Богојављење и крштење Исуса Христоса, као и за дан посвећен Светом Јовану Крститељу, који Га је крстио у реци Јордану. Крстовдан славимo увек уочи Богојављења и спада у непокретне празнике.
На Крстовдан, у понедељак 18. јануара 2021.  светом Литургијом у сурчинској цркви Светог апостола Матеја началствовао је протојереј-ставрофор Милутин Илић јаковачки парох у пензији уз молитвено присуство старешине сурчинске богомоље, оца Слободана Чавке.
Певницом је руководио прота Мирослав Вујић, пензионисани парох Епархије банатске.
После свете Литургије прота Милутин је чином освећења, осветио воду а овом Крстовданском водом, верни су се укрепили.
На дан Богојављења и Светог Јована Крститеља, Света Литургија почиње у 9 часова.
Црква Светог апостола Матеја, постала је богатија за још једну икону на којој је изображен лик новопросијавшег светитеља Никифора Лепрозног коме се верни обраћају за помоћ у одгоњењу пошасти која од марта прошле године хара светом.
Иконе су рад сестринства манастира Свете Петке из Беркасова код Шида.

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла