Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У Васкршњи петак, петак када света Црква прославља Живоносни источник, 10. маја 2013. године, по завршетку вечерњег богослужења, у Владичанском двору, парох чикашки протојереј-ставрофор проф. др Милош Весин одржао је  предавање на тему „Православље – вера радости и радост вере“.

Ово духовно вече поздравним говором, у коме је истакао да се налазимо у данима када треба де се радујемо радошћу незатамљеном, јер прослављамо светло Васкрсење Христово и да је само Васкрсење дотојно да се увек радујемо, отворио је јереј Александар Чавка. Отац Александар је рекао да је одсуство радости, или радости која нема смисла велики проблем савременог човека и да ће уважени прота Милош понудити одговоре на питања: Шта је радост? Где и у коме истинску радост можемо пронаћи?

Прота Милош је у свом деведесетоминутном излагању говорио о појмовима: вера, православље и радост. Акцентовао је и направио кључну разлику између задовољства и истинске радости. Радост не смемо поистоветити са раскалашном опуштеношћу, нити пак са количином усиљено насмејаних лица око нас, а поготово не са еуфемизмом (срећом), речју која има звук без садржаја! Христос је извор радости и ми од Христа друге радости немамо. Суштинско је – Христос васкрсе, радости моја. Тамо где је радост, тамо је и љубав, а где су и радост и љубав, ту је онда и слобода – акценти су из излагања проф. др Милоша Весина. На присутне најјачи утисак су оставили изузетно упечатљиви и веома живо и верно пренесени примери и догађаји из протиног богатог пастирског искуства.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла