Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У суботу 11. јула 2015. године, на празник свете мученице Агрипине и Владимирске иконе Мајке Божије, насвршило се 40 дана од упокојења јереја Ратка Голубића пароха угриновачког. Парастос је одржан на старо-пазовачком гробљу, где је сахрањен отац Ратко у 10,30 часова. Свештенство, родбина пријатељи и познаници почели су пристизати сат времена раније, како би молитвено обележили овај дан. Отац Ратко је много учинио као свештеник, син, супруг и родитељ иако је његов живот, може се рећи кратко трајао. Оставио је велики печат свог битисања овде на земљи што потврђује и присуство великог броја верног народа на дану његовог пресељења код Господа Творца.

На парастосу је началствовао протојереј-стваврофор Бранислав Поповић свештеник у пензији а саслуживали су: протојереј-ставрофор Милета Матовић пензионисани свештеник из Угриноваца, протојереј-ставрофор Миле Јокић Архијерејски намесник старопазовачки, затим протојереји: Сретен Лазаревић Архијерејски намесник румски, Миле Лујић и Срђан Ђурђевић пароси старопазовачки, Радомир Сандић парох војачки, Жељко Кретић парох шимановачки и јереји Никола Деспот парох старопазовачки, Душан Вишекруна парох румски и Бојан Нинковић парох угриновачки.

По завршеном парастоса присутнима се обратио прота Бранислав благим и поучним речима.

„У свет вечности ходи душа нашег драгог брата Ратка, доброг човека, свештеника, радног и вредног, пажљивог супруга,  доброг сина и брата, сродника и пријатеља. Господ у свакога од нас усади оно што треба да га карактерише, оно по чему он постаје и остаје препознатљив кроз цео свој живот.

Наш драги брат Ратко је поседовао изузетну вредноћу и чудну енергију коју нико од нас није могао да објасни. Ја се сећам оца Ратка као карловачког богослова када је неуморно радио и постизао добре успехе у своме школовању и образовању, како у средњој школи тако и на студијама. Отац Ратко је био покретач некакве енергије, нешто је у њему битисало што му није дало да мирује. Морао је стално да буде у акцији, морао је стално да буде у покрету, само да ради и ради и да се виде резултати тог и таквог рада. Често пута сам му ја говорио и саветовао, оче Ратко, молим те стани мало, стани мало предахни па онда крени у друге идеје, друге програме и планове. А он мени каже прото, морам ја, јер не знам колико ми је Господ оставио времена, морам да извршим оно што се од мене тражи. И Заиста је свом снагом својом и свим бићем својим ревновао за добро Цркве, за добро своје породице“.

Рекао је између осталог прота Бранислав.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла