Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

ОБНОВИМО СЕБЕ-ОБНОВИМО НАШУ ЦРКВУ

СВ.ОЦА НИКОЛАЈА У ШИДУ

Лета Господњег 2018 године, после више од једног века од када је 1897 године завршено покривање црквеног торња бакром на нашем светом храму, Преноса мош.Св.Оца Николаја у Шиду, стекли су се услови за комплетну обнову црквеног торња. Неуморним залагањем и благословом Његовог Преосвештенства Господина Г.Василија првославног епископа сремског и љубављу и бригом према својој Св. Цркви Г. Игора Мировића Председника Владе А. П. Војводине, обезбеђена су средства за обнову и генералну реконструкцију црквеног торња на нашем светом храму.

Да би смо комплетирали радове и обновили апсиду (део крова изнад олтара) на светом храму, потребно је обезбедити средства добровољним прилозима. С тога Вам се обраћамо за помоћ и позивамо сав верни народ и све људе добре воље, да својим прилозима помогну обнову апсиде изнад олтара на светом храму. Уградимо део себе у ово Богоугодно дело како би смо нашој деци и будућим нараштајима предали у наследство оно што су нама наши дедови и прадедови оставили, веру у Богочовека Христа, веру Православну!

Уплате можете извршити на приложеним признаницама

 Српске православне црквене општине Шид т.р.

355-1050453-08

Од Бога здравље и благослов Св.Оца Николаја !

Унапред благодарни!

Црквеноопштински одбор са свештенством

храма Светог Оца Николаја.

 


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла