Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

На дан Светог Јована Богослова служена је Света Литургија у порти Храма Свете Петке у Бољевцима. У току су радови на обнови унутрашњости храма, пресецање влаге и изолација. Вредне руке неимара из Новог Сада (предузеће ХПС ХИО) немају предаха журећи да до прослављања Божје угоднице Свете Петке све предвиђене радове заврше. Прекривене иконе, столови, иконостас, чекају да покажу изнова своје ново лице парохијанима Бољеваца.

Крстоносни прота Драган Гвозденовић славећи Господа са парохијанима, принео је бескрвну жртву Творцу свега света.

После Литургије одржан је парастос блаженоупокојеном протонамеснику Божидару Марковићу којем је тридесет година од упокојења. Црква и село нису заборавили вредног поротонамесника Божу како га и данас памте, који је тридесет три године службовао у овом селу.

Обраћајући се парохијанима и породици блаженопочившег проте Божидара Марковића отац Драган је казао да се нада да се са нашим молитвама и молитвама најмилијих, молитвама свештенства, да је проти Божи милошћу Божјом одређено место у рајском наслеђу где молитвама пред лицем Божјим моли за све нас.

„ Тридесет година је прошло од упокојења проте Боже али ми верујемо да је он увек ту са својим Бољевчанима, са својом породицом. Познавајући га као човека широког срца он је и са Словацима које никада није делио од нас.  Дочекао је прота Божа да му се оствари његов сан: да се овај храм изнутра генерално реновира и обнови, и верујем да је и његова душа радосна“ казао је прота Драган Гвозденовић.

З.Зец


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла